tisdag 11 november 2008

Desperate housewives

I dag ska de (mer eller mindre) desperata svenska och norska hemmafruarna dra ner på stan ett par timmar. Lite shopping och en fika på hotell Kampinski. Det är mer äventyrligt än det låter - trafiken nere i stan är en utmaning. Att hitta en parkering är inte självklart. Kör man fel så kan det ta ett bra tag att komma på rätt väg igen.

Jag har kommit så långt att jag numera vågar köra ner till ambassaden utan att blinka. Men ner i de riktiga affärskvarteren vågar jag mig inte på egen hand. Där kan man heller inte lämna bilen obevakad, då är den strippad på backspeglar, antenner, reservdäck och allt annat man kan bryta loss när man kommer tillbaka.

Därför har många låtit blästra in registreringsnumret i själva glaset på sidospeglarna och allt som är löstagbart (med hjälp av kofot...) är ordentligt popnitat, så att det åtminstone ska bli betydligt besvärligare att bända loss dem.

En kvinna vi känner blev av med bägge sidospeglarna. Hon fick tipset att åka till en viss affär i Kariakoo, marknadskvarteren, där "begagnade" (=nysnodda) bildelar ofta säljs. Hon hittade sina egna backspeglar, men priset var så högt att det blev billigare att importera nya direkt från Ford i USA...

Inga kommentarer: