måndag 24 november 2008

Den som väntar på något gott, väntar alltid för länge

Sjölådan är här! Äntligen!

Vi skickade den i slutet av juli, det skulle enligt uppgift från flyttfirman ta "sex till åtta veckor" att få den levererad. När vi kom hit i början av augusti så hånskrattade alla samfälligt åt uppgiften "sex till åtta veckor" och delgav oss den ena skräckhistorien efter den andra om hur det egentligen är ställt i hamnen här i Dar.

Man kan ju tycka att detta är ett världsligt problem. Det är inte särskilt synd om oss som fått vänta ett par extra månader på leksaker, lakan och porslin. Problemet är att samma sak händer ALLA som ska föra in/ut saker till/från Tanzania via hamnen i Dar es Salaam. När de stora företagsledarna för ett tag sedan fick göra en lista över problem som måste åtgärdas för att Tanzanias utveckling ska ta ett par raska skutt framåt, så var HAMNEN nummer ett på de allra flestas listor.

Det tar för lång tid att få tillstånd att lägga till och lossa i hamnen, grejerna fastnar i tullen, blir snodda eller mer eller mindre konfiskeras i väntan på att rätt person ska bli mutad.

Men nu är våra grejer i alla fall framme! Nu ska vi börja titta på DVD-filmer, spela play station, läsa del 2 och 3 av Vargbröder - samt börja dricka vin i vinglas.

Om vi lyckas hitta sladden till play station-spelet vill säga. Just nu är den borta.
Men det är nog snarare vårt, än hamnens, fel.

Inga kommentarer: