torsdag 26 februari 2009

På toppen!

Markkontrollen rapporterar:
Klockan 9.48 mottogs följande SMS:
Vi gjorde det!!!

Ringde omedelbart och fick upptaget i luren. Nästa försök var det ingen kontakt.

Kili består av tre vulkaner, Kibo (den högsta), Mawenzi och Shira. Från sista övernattningen, Kibo Hut 4700 moh, startar vandringen uppför Kibo kratern efter midnatt och på vägen passeras Gilmans Point (5680 moh) sedan går det lite nedåt innan det fortsätter uppåt till högsta toppen, Uhuru Peak (5896 moh). De som varit på Kilimanjaro och klarat sig upp på Gillman's tycker jag med viss rätt kan säga att de bestigit Kili.

Saskias man, Carter, som av sin fru emellanåt beskylls för att vara en glädjedödare, undrade om de nådde Uhuru eller om det var till Gillman's. Min tolkning är entydig; Uhuru! Samtidigt tillstås att om det visar sig vara Gillman's så är det en prestation utöver det vanliga också.

Over, and out.
/Ground control

3 kommentarer:

Unknown sa...

Jag fick samma sms och det kan bara tolkas som att de nådde sitt mål.
Hur coolt som helst. Undrar vilket berg det blir nästa gång och om det blir brudarna i Kungsladugårds som tvingas med på den trippen. Träffade Kamilla på spårvagnen igår och vi funderade på att bestiga Svaleboberget nån dag. Kanske kan vara nåt...
Nåväl,riktgt bra jobbat!

Unknown sa...

grattis Ulla och ni andra!!!!
Kramar från mamma och pappa

Unknown sa...

Och nu väntar vi ivrigt på den stora Berättelsen. Hur var det? Var gör det ont? Hur cool kände du dig? Hur var utsikten?