måndag 9 februari 2009

Matlagningsflyt

Är lite upptagen - och uppiggad - av det här att det är så roligt att laga mat igen. I dag blev det mitt livs bästa wok. Har aldrig någonsin lyckats så bra förut. Ungarna gjorde inte direkt vågen, men jag tyckte att det var gott.

Biff- och broccoliwok
(3 - 4 port)
400 g strimlad biff

Marinad:
1 msk ostronsås
1 msk fisksås
1 msk sesamolja
en liten skvätt olja

Grönsaksblandning:
10 torkade kinesiska svampar, blötlagda och strimlade
2 vitlöksklyftor, hackade
1 liten broccoli, i små buketter
1 stor morot, som tändstickor
1 rödlök
1 liten purjo, tunt skuren

Sås:
1 msk ostronsås
2 skvättar soja
2 - 3 msk thai chilisås
1 dl vatten

Nudlar
Cashewnötter

Blötlägg svamparna, marinera köttet, woka grönsaker och svamp. Koka nudlar, woka biffstrimlorna. Blanda ihop alltsammans i stekpannan/woken och häll över såsen.
Strö cashewnötter över.

Jättegott!

I morgon ska vi ha libanesisk meze med familjen Nyqvist och Korsgren. Alla lagar mat tillsammans!

Inga kommentarer: