onsdag 25 februari 2009

Gästbloggare Håkan här. Sitter hemma, så inget cruisande med SUV:en idag. Att tanka tanzansk etanol från SEKAB verkar inte bli möjligt. Det fanns förstås brister i satsningen, men tullsponsrad Tanzaniaetanol (EU har hög tull på brasiliansk) kunde bidragit till utveckling här i landet (se mer i GP debattartikel inom några dagar).

Kritiker jämför med det ideala och då blir alla satsningar miljöfarliga och koloniala. Tanzania har stort behov av utländska investeringar som är långsiktiga och inte smiter från skatt. Kanske hade SEKABs sockerrör kunnat bli en sådan, samtidigt kunde det blivit en stor finansiell smäll för Skelefteå kommun mfl vid fiasko så att det kommunala ägandet försvann var oundvikligt.

Victoria ska gifta sig och hon är lycklig sa hon till BBC igår, kul för dem. Gladde mig mer åt DNs huvudledare om att vi bör få republik. Får väl hoppas de får barn, det är kul och så kan den förstfödde abdikera. Africa’s queen, Ulla alltså, är på 4500 moh eller liknande. De kände på 4100 igår och traskade sedan ned och sov på 3700. I eftermiddag kommer de förhoppningsvis till 4700. Efter mat och vila börjar bestigningen av frihetens topp (Uhuru Peak 5895 moh) i natt och nås i så fall imorgon bitti.

Inga kommentarer: