söndag 1 februari 2009

Biljävel


Något har hänt med bilen. Batteriet, eller snarare batterierna eftersom monstertrucken har två, laddar ur.

Första gången det hände var när vi kom hem från Zanzibar. Då var bilen stendöd. Vi trodde att någon lampa eller så varit tänd under veckan och dragit ur batteriet. Den gången fick vi hjälp av en granne, som generöst nog bytte sitt ena batteri mot ett av våra.

Andra gången var i går. Vi skulle till Bongoyo på morgonen och var som vanligt ute i sista minuten. Bilen stönade och stånkade, men startade på andra försöket. Hann inte köra runt och ladda batteriet, var tvungna att hinna med färjan, så det var ju ingen större överraskning att bilen inte startade när vi kom tillbaka till Slipway på eftermiddagen. Då kom Claes, Mr Scania, till vår räddning - med startkablar. Håkan och Ragnar tog sedan en rejäl tur i omgivningarna för att ladda.
På kvällen körde vi dessutom en bra bit till en restaurang som heter Mediterraneo, som för övrigt levde upp till sitt goda rykte, det var nog något av det bästa vi ätit sedan vi kom till Tanzania. Och så smakfullt och vackert, med vågorna precis utanför fönstret.

Tredje gången var nu på förmiddagen. Håkan, Ragnar och Oskar skulle åka ner till The Yacht Club för att se om Oskar kunde hoppa på optimistjolleskolan. Bilen gnölade till ett litet tag, men sedan var det stendött. De fick ta en taxi i stället.

Jädrigt irriterande. Man behöver en pålitlig bil här. Det finns gott om ställen där man INTE vill bli stående med en bil som inte startar.

Inga kommentarer: