onsdag 7 januari 2009

Uppdatering: sjukläget

Oskar mår bra. Han har haft sin tyska kompis Jacob här hela dagen, så nu är han nog lite botad från sin svåra hemlängtan.

Jag mår bra. Har bara lite ont i huvudet pga att jag glömt/inte hunnit dricka kaffe i dag. Ska precis åtgärda denna miss.

Håkan ligger däckad. Jag har nog aldrig sett honom så sjuk. Han är helt utslagen. Äter minimalt och dricker vätskeersättning. Har ont i magen. Ser tio år äldre ut än i går vid den här tiden. Får verkligen hoppas att det vänder snart.

Albin mår inget vidare han heller. Hans ben har inte blivit bättre efter ett dygn på antibiotika. Tvärtom. I eftermiddags blossade det plötsligt upp konstiga utslag, som runda ringar - på det andra benet... När de blev fler och fler så åkte jag in till IST Clinic med honom igen. Två läkare har kollat på honom. Bägge misstänker allergi mot penicillinet, så nu har han fått byta sort och ska tillbaka för ny koll på fredag.

Ont har han också. Kan knappt stödja på benet och om han sträcker ut det gör det skitont. Men det är nog att infektionen drar i hop sig. Bara bölden spricker så lättar nog smärtan.

...och så sa doktor Belia att amöba-dysenteri är väldigt smittsamt. Så det är bara att vänta, med burken beredd.

Inga kommentarer: