måndag 5 januari 2009

21 dec: Arusha - Tarangire


Anders och Lisa i dricka-affären.

Upp tidigt. Frukost. I väg! Mot Tarangire National Park!
Första stoppet var vid en liten affär i Arushas utkant där vi bunkrade läsk, öl och några vinflaskor. Lisa köpte också en flaska bubbel - för att fira första barnbarnet. Amis och Björns bebis var planerad till den 31 december och vi hoppades alla på ett glatt sms och tillfälle att fira. (Fast helst inte på julafton. Och inte på nyårsafton. Kanske inte nyårsdagen heller. Men någon dag!)


Anton och Albin.

Vid infarten till Tarangire visade Joseph oss en elefantskalle och berättade att elefanten får nya tänder vart tionde år ungefär. Detta upprepas sex gånger. När elefanten har fått sin sjätte uppsättning och börjat slita ut dem, drar den sig undan från flocken på savannen och söker sig till våtare marker, där gräset är mjukare och mer lätt-tuggat. Där dör elefanten i sin ensamhet runt 65 års ålder.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars er som inte fick dricka bubbel! Men snart så borde det finnas anledning att fira. Vi kanske minibloggar lite om när det smäller, åtminstonde några inlägg, så får vi se om den blir vilande (bloggen alltså). 15-20 minusgrader och Amis verkar blir allt starkare, så ser det ut från sydvästra värmland.
Många kramar till hela familjen från Björn och Ami

Ulla Sätereie sa...

Kanske inte så JÄTTE-synd om oss... Men om ni är klara så är vi redo! Vi ska nog fira i bubbel även om Gustaf och Lisa åkt hem. Sätt i gång!
Kramar!