torsdag 8 januari 2009

Uppdatering II: Sjukläget

Båda sjuklingarna är mycket bättre!

Håkan har tagit sig från liggande till sittande ställning - i alla fall för kortare stunder. Det är uppenbart att hans medicinering funkar och att han blir bättre. Skönt, det var lite otäckt att se hur in i bomben dålig han var i går. På kvällen när jag väckte honom för att han skulle få sina åtta piller av tre olika sorter yrade hanom att han ville ha "bollarna, de där lite fluffiga sockerbollarna som jag hade stående bredvid sängen förut".
- Vad menar du?
- De där som är som ...som falafel. Men sockriga, vita. Mjuka på insidan.
Han fick pannkaka.

Albin är också mycket bättre. I dag sprack bölden på låret när jag skulle lägga om den och massor av läskigt var och annat gojs kom ut. Det bara pumpade ut när jag tvättade och gjorde rent. Men då släppte i alla fall smärtan i benet och han kände sig genast mycket piggare och mindre halt.
Rodnaden, som i går täckte större delen av baksidan av låret, har också gått tillbaka.
Skönt. I går var jag färdig för att packa och åka till Sydafrika (det är dit man blir skickad om man blir så sjuk att IST Clinics resurser inte räcker till) - var livrädd att penicillinet inte skulle funka, att Albin skulle ha fått superresistenta bakterier och skulle behöva enorma vårdinsatser.

3 kommentarer:

Unknown sa...

skönt att få goda nyheter. I går kändes det verkligen hur långt bort ni är. kramar till er alla rån mormor och morfar

Anonym sa...

Skönt att höra att de mår bättre, förstår precis hur det känns att vara beredd åka till Sydafrika, man blir ju jätteorolig som mamma! Ler åt Håkans feberhallucinationer.

Anonym sa...

Skönt att höra att Håkan och Albin är på bättringsväg!

Vi har hört massa nu från familjen i bua om era äventyr också, men inte träffat på dem än.
kramar från Ami och Björn

PS Ami har gått 9 dagar över nu, inget verkar hjälpa, fast vi har försökt med allt.