onsdag 7 januari 2009

24 dec: Julafton i Serengeti





Det var svårt att hitta den rätta julstämningen i lägret när vi vaknade på morgonen. Ingen skinkmacka med grov senap till frukost, ingen knäck, ingen julgran. Men vi var ganska så till freds med det som bjöds: macka med jordnötssmör och "röd" (sylten var så knallröd, slät och konstgjord att vi konstaterade att "röd" var ett mer sanningsenligt namn än sylt, som ju ändå förutsätter att burken varit i närheten av ett riktigt bär).

Landskapet var fantastiskt. Zebrorna så många. Bufflar, antiloper och andra mer okända djur, typ "hyrax" - ser ut som en förvuxen hamster liksom. Men förmiddagens höjdpunkt var ändå leoparden!

I mitten av allt det gröna ligger en leopard! En riktig!
Som ni ser på bilden så ser man inte så JÄTTEMYCKET av leoparden. Men med kikare (eller teleobjektiv) kunde man ändå se den ligga och slappa uppe i trädet.

Zebrorna som badade och lekte i ett vattenhål gick inte heller av för hackor. Eller gnuerna (Wildebeest) - de är nog en av mina absoluta favoriter på savannen! De ser så coola ut ena stunden, majestätiska och som en påminnelse om urtida djur, och så plötsligt, när de börjar springa runt och skutta - ja då ser det helt enkelt väldigt löjliga ut. Som dansare i för små trikåer.

Vi hade med oss picknick lunch och åt ute i det fria, mitt i nationalparken. Lite pirrigt... Vi var ändå mitt i de Stora Katternas land.



När vi kom tllbaka till lägret efter en lång dags safari var vi trötta, dammiga och skitiga. Vi återupplivade den gamla svenska traditionen JULBAD och ställde oss en efter annan i fältduschen. Det var inga 15-minutersduschar, direkt. Tvärtom, det gällde att spara på det över elden uppvärmda vattnet så att alla skulle få tvätta sig och bli rena och fina.

På kvällen hade kockarna lagat extra god middag och överraskade oss med att ha bakat julkaka till efterrätt!


Albin - på gott humör!




Ulla, omstylad av Anton.

1 kommentar:

Anonym sa...

låter som en riktigt cool jul. Det är kul att läsa om erat äventyr där nere i tanzania //Måns