måndag 11 augusti 2008

Äntligen! Uppkopplad!

Efter en vecka, två modem och tre tekniker från TTCL är vi äntligen on line igen! Visserligen "bara" på en dator, i gästhuset, men ändå. Det har varit rusning till datorn i eftermiddag.
Alla i familjen vill kolla mejl, checka laget på Hattrick, eller bara slösurfa lite grand.

Slösurfning har vi inte kommit till än. Vi har inte riktigt lyckats utröna hur mycket uppkopplingen egentligen kostar oss. Har vi en fast taxa per dygn? Eller betalar vi per minut? Ingen vet riktigt, vi har hittills fått lite olika besked.

Annars måste jag säga att Tanzania än så länge bara överraskar positivt. Som när vi skulle skaffa satellit-TV här om dagen. Vi körde till butiken, fick stå i kö i fem minuter, dealade och whealade en stund om vilken sorts abonnemang vi skulle ha (Alla sportkanaler? Så att man inte råkar missa 50 meter liggande i OS? Eller bara ett par sportkanaler som i alla fall visar de stora publikgrenarna? Det blev ett något mindre paket som har sport, barnkanal och lite schyssta sydafrikanska kanaler som påminner om hemma. I kväll är det t ex säsongsstart för House, säsong fyra. Jag har satt mobilen på larm!). Sedan lyfter de in alla grejer och boxar och sladdar som behövs i bilen, vår bil, och frågar om teknikern kan åka med oss hem direkt. Mindre än två timmar efter att vi gick in genom dörren i tv-butiken så hade vi bra bild i rutan!

Eller de tre teknikerna som varit här och pillat med modem och ryckt i kablar och gjort sitt bästa för att få oss uppkopplade. Hur mycket de hembesöken kostade? Inte en spänn. Ingår i servicen när man anlitar telefonbolaget som internetleverantör. Man bara ringer, så kommer det en kille. Inom ett par tre timmar. Härligt.

Inga kommentarer: