lördag 30 augusti 2008

Vattenbrist

I går kväll, strax innan Håkan och jag skulle lägga oss, försvann vattnet i huset. Lagom fräscht, just i kvällstoalettbestyren, om ni förstår vad jag menar. Då är man glad över sin vattenmaskin i köket, med en 20 litersdunk kylt vatten. Inte direkt så att vi började tappa upp dyrt, rent köpevatten för att spola i toaletterna, men man kan ju i alla fall borsta tänderna och tvätta sig.

Men strax efter åtta i morse så hämtade Håkan två gubbar i overall som skruvande, pillade och donade ett tag - så nu rinner det för fullt i kranarna igen!

Det är sånt som gör att det är så skönt att bo på ett compound, ett område med många hus och gemensam förvaltning, jämfört med om vi hade bott i ett eget hus, med egen mur, egna vakter och så vidare. Jag gillar Valhalla!

I kväll ska vi gå på grillknytis på svenska skolan, där killarna går på fritids.

Annars så är vi i full gång med att boka en liten safari i Mikumi till höstlovet, tillsammans med swahili-Lotta och hennes familj, plus den STORA julsafarin! Det kan bli julafton i noshörningars sällskap.

Just nu lutar det åt ett sju - åttadagars paket med Ngorongoro, Serengeti och Tarengiri. Det ska bli så roligt när Gustaf, Lisa, Joel, Anders och Anton kommer hit!

Inga kommentarer: