måndag 25 augusti 2008

Bananer (heter ndizi på swahili)

Vi har ett bananträd på tomten. Det verkar tyvärr inte bli så mycket frukt på det i år, men ändå. Bananträd. Det slår vårt gamla äppelträd hemma i trädgården! Hur som helst så säger Howard (kombinerad kock och trädgårdsmästare) att vi måste gödsla det för att det ska bli fler bananer. Så det ska vi så klart göra. Undrar hur många gånger per år ett bananträd ger skörd? Det kanske inte ens finns några säsonger, utan det kanske ger frukt året om, lite löpande så där?

Nu kommer Oskar in och är så lagom imponerad av vårt bananträd.
- Hemma hos David finns både mango- och papayaträd... Och gissa vad? Han gillar inte ens mango eller papaya!

Livet är orättvist.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hej hej!!

Härligt då är ni på plats! Har ögnat inläggen, låter spännande och intressant det nya livet i Tanzania. Jag får kontra med att äppelträden dignar av frukt och jag och Hedda gör goda "kaneliga" äppelpajer. Luften är frisk, klar och krispig, sommaren sjunger på sista versen, och på jobbet planeras höstverksamheten in i detalj; kunskapsdagar, temadagar, utvärderingsmöten. Underbart?!?

Ha det gott!

Lotta

Unknown sa...

Tänka på att du också kan göra kuliga hattar av bladen. Det kan man inte av vårt dignande persikoträd. Howard vet säkert hur man flätar. Det kanske imponerar mer på Oskis.