lördag 27 december 2008

Cheetah



På eftermiddagen den 25 december körde vi ut ur Serengeti. På väg mot den "special camp site" där vi skulle tälta för natten såg vi ett ganska stort antal safaribilar som stod uppe i en backe och körde dit för att se vad alla tittade på. Först såg vi bara ett gäng Thompsons gaseller och tyckte att det var väl inte så mycket att hetsa upp sig över. Sedan såg vi en gepard, en cheetah, som sprang som ett streck över den öppna slätten.

Den tog ingen gasell, utan stannade av och vände om, och gick långsamt och elegant rakt mot bilarna. Här promenerar det förbi vår bil på ett par meters avstånd. Då hade jag hög puls. Trodde aldrig att vi skulle ha sådan tur att vi fick se en gepard - den är en av savannens skyggaste och mest svårupptäckta invånare.

Fler bilder kommer så småningom. Men nu måste jag packa nya väskor. I morgon kl 6.00 sticker vi till Zanzibar för att sola, bada, förhoppningsvis se delfiner, snorkla på korallrev. Och fira nyår!

Så gott nytt år till er alla - från oss alla!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gott Nytt År!

Är otroligt imponerade av er julsafari, hoppas ni har det lika bra på Zanzibar nu!

Inget nytt på Kristinehamnsfronten....

Hälsa alla!

Kram Björn och Ami

Anonym sa...

Så fantastiskt det låter med en sådan safari! Låter inte "helt fel" med Zanzibar heller, för den delen! ;-) God Fortsättning och Gott Nytt År!

önskar Ann (som har -15¤C och en hel del snö...) *BRRR!*

Anonym sa...

Ja, jag blir helt tyst bara av denna korta beskrivning av er safari, låter som på film! Jag var ute och körde bil sent i går kväll på landet och min safari bestod av en räv med lång fin svans, en svart och vit katt, och tre rådjur! Här är det frost i träden och på marken och alla hostar och är förkylda. Jag vill emigrera!:-)

Unknown sa...

Vill bara passa på att önska er ett gott nytt år från ett gråkallt Majorna.+2 till-5 under dygnet. Vita frostkanter på gatan och vitt på taket till ert hus!Och i morgon en lätt narig vind från nordost!
Och glöm nu inte:" Pescare necesse est"
Leif E.

Unknown sa...

Jo, du vet hur du ska göra oss sjuka av längtan. Kan inte riktigt ta in att vi faktiskt ska ner om mindre än tre månader.