onsdag 10 december 2008

Hipp, hipp, hurra - idag är det ALBINS födelsedag!



Vi var uppe med tuppen (kl 05.40...) och sjöng och grattade den nyblivne åttaåringen. Han blev jätteglad, inte minst över att det inte bara var paket från närmaste familjen, utan även ett och annat från släkten i Sverige - hitflugna med Håkan.

Bästa presenten var nog eletroniklådan. Och massaj-halsbandet, och alla böckerna, och örhänget - och den väldigt fina sköldpaddan som världens bästa storebror Oskar köpt till Albin i Mikumi!

Kompiskalaset gick av stapeln igår. Badkalas i poolen och party i bandan här på Valhalla. Albin var extremt nöjd med att ha sitt livs första sommarkalas! Det blir ju inte så många sådana när man är född i Sverige, i december.

Howard hjälpte oss med allt fix. Det började med grillkorv med bröd, men inte vilka korvar med bröd som helst, utan Howards specialare - inbakade korvar. Man gör en korvbrödsdeg, kavlar ut den i rundlar, lägger på en korv, rullar ihop och in i ugnen. Tanzanian Style. Sedan skär man ett snitt genom korv och bröd och pillar in ketchup och senap den vägen. Såg rätt kul ut.

Det är lite spännande att ordna barnkalas här i Dar es Salaam. Man vet nämligen aldrig hur många som kommer att dyka upp. Eller när de dyker upp. Eller hur länge de stannar. Spelar ingen roll om man på inbjudan skriver ut exakta tider och ber om svar. Man har ändå ingen aning. Man får ta det som det kommer. Det mesta löser sig ju.

Det var lite värre för familjen Nyqvist när Clara fyllde år. Den sista gästen kom när det var en halvtimme kvar av kalaset. Det var väl OK, mest synd om den lilla flickan. Problemet var bara att sedan kom föräldrarna aldrig och hämtade sin dotter... Efter en och en halv timme och ungefär 20 telefonsamtal fick de till slut tag på mamman. Som förvånat undrade om kalaset REDAN var slut. Och lite överraskat undrade om de ville att hon skulle komma och hämta barnet...

8 kommentarer:

Unknown sa...

Ett stort GRATTIS och många kramar till ALBIN på hans födelsedag !!!!!
Från hans mormor och morfar

Anonym sa...

STORT grattis till Albin från kusinerna i Bua och Lisa och Gustaf
Hipp hipp hurra!
Roligt att läsa om din speciella dag och vi ser SÅ fram emot att träffa er snart!

Unknown sa...

Grattis Albin från Los Lönnrotos!

Ulla Sätereie sa...

Tack, tack så himla mycket! Hoppas att ni har det bra!
/Albin

Anonym sa...

Grattis Albin!! önskar vi från ett snöigt Kristinehamn! Björn o Ami (ps. En riktig sköldis?)

Ulla Sätereie sa...

jag tror Albin blir jätte nöjd med alla era kommentarer
/Oskar

Ulla Sätereie sa...

Björn & Ami! Nej, inte en levande sköldis - en snygg i snidat trä.
Hoppas ni har det bra! Antar att det börjar bli riktigt spännande nu! Ska det bli en 2008 eller en 2009-bebis? Jag kanske ska dra igång vadslagning?
/Ulla

Anonym sa...

Hahaha gör det! Vilka odds ger du? /Ami och Björn