lördag 6 september 2008

Tiden går fort när man har roligt

Nu har det - redan - gått en månad sedan vi kom hit till Dar es Salaam. På ett sätt känns det som i går, på ett annat sätt känns det som att vi varit här jättelänge.

Jag är väldigt glad att det mesta har gått så smärtfritt, att barnen har gjort sig hemmastadda och trivs med huset, kompisarna och skolan. Att ingen av oss har blivit sjuk. Att vi har det så bra helt enkelt!

I går kväll var Håkan och jag på 40-årskalas hemma hos en kille som jobbar på ambassaden. Det var kul, vår första vuxenkväll utan barnen sedan vi kom hit. Killarna var hemma hos swahili-Lotta och hennes familj. Roliga människor, otroligt god mat och gott vin. Vi kom väl i säng vid ett-tiden, vilket var nytt uppesittarrekord för vår del här i Tanzania. Med tanke på hur tidigt vi går upp på morgnarna och hur snabbt det blir kolmörkt på kvällarna (tvärmörkt kl 19) så har vi ju fått helt nya kvällsvanor. Oftast lägger vi oss vid 22 - 22.30 - och då har vi redan gäspat ett bra tag.

I dag har killarna varit på fotbollsträning och Håkan har fått besök av en doktorand från Umeå som han ska jobba ihop med. Oskar ska snart hem till Nimrod, en israelisk kille i hans klass, som bor någonstans här i närheten. Nimrod och hans familj är lika nya som oss här, men Oskar känner sig språkmässigt lyckligt lottad i jämförelse - han behöver ju i alla fall inte lära sig ett helt nytt alfabete för att lära sig skriva på engelska!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt och spännande att kunna följa ert liv i Tanzania!
Här kommer en hälsning från "Familjen" i huset. Vi hade vår efterlängtade inflyttningsfest i går kväll och kan stolt rapportera såhär dagen efter att huset står kvar, med samma lätta lutning som tidigare, och allt är som det ska. På snudd magiskt, tycker vi!

Ulla Sätereie sa...

...Och grannarna bor kvar? Nä då, vi är inte oroliga. Vi tror att ni förvaltar huset på ett föredömligt sätt.
Bra att ni har det bra!
Hälsa familjen!
/U