torsdag 9 oktober 2008

Oskar tävlar i IST Triathlon





I dag har Oskar deltagit i IST:s triathlon: Först två längder frisim, upp ur bassängen, snabbt på med skor och tröja, springa till cyklarna, cykla ett par hundra meter, slänga cykeln och avslutningsvis springa ett par hundra meter.

Det gick jättebra! Oskar blev tvåa i sitt heat.

I morgon är det Albins tur att tävla i triathlon. I tvåan har de ingen individuell tävling, utan bara lag. Albin ska köra den avslutande cykelsträckan. Det ser vi fram emot!

I morgon är det också terminsavslutning. Första terminen av fyra är avklarad och barnen får höstlov fram till den 22, eller om det var 23, oktober. På söndag sticker vi till Mikumi tillsammans med Swahili-Lotta och resten av familjen Nyqvist för en tre dagars safari. Det är samma nationalpark och samma ställe som vi besökte sist vi var i Tanzania för tre år sedan. Den gången tror jag att vi såg NIO lejon i skuggan under ett och samma träd. Får se om vi har samma tur med djur den här gången.

Det ska i alla fall bli härligt att komma i väg ett par dagar. Jag fantiserar om att sitta med en bra bok och en gin och tonic i baren på campen och slötitta ut mot vattenhålet dit savannens alla elefanter, vattenbufflar, zebror, giraffer och andra kommer för att dricka. Om ni blundar och tänker Karen Blixen, Out of Africa, Jane Goodall (schimpanstanten) så kommer ni ganska nära min fantasi.

Inga kommentarer: