torsdag 23 oktober 2008

International Week

I morgon är det FN-dagen. Detta uppmärksammas på IST med att det är International Week hela veckan. Och jag är ju en ambitiös förälder, som inte lärt mig att ducka så snart skolan erbjuder extra gratisarbete åt släkt och vänner...

Veckoprogram:
Tisdag - hade Oskar och hans två svenska klasskompisar - Sofia och Annie - hemma hela eftermiddagen för att styra upp en Sverigeprestentation och baka kanelbullar.
Onsdag - Var med i klassrummet under en snygg presentation kl 07.10 på morgonen. Bjöd på saft och bullar. Åkte mer eller mindre direkt därifrån till ett planeringsmöte med nordiska föräldrar om fredagens begivenheter. Kom också på att det fanns en fråga från Albins klass om jag kunde komma och presentera Sverige i den klassen också. Drog ihop en fattigmans-power point, färgutskrifter på A4, tillsammans med Albin på kvällen.
Torsdag - presentation i Albins klass kl 12.00. Med saft och bullar!
Fredag - Samling och internationell parad kl 07.10. Därefter har vi ett gemensamt nordiskt utställningsbord med frågesport, lego-bygge och diverse andra aktiviteter.
Icke att förglömma det finska bidraget stövelkastning!

2 kommentarer:

Unknown sa...

stövelkastning...inte för att vara glädjedödare men är det inte den lilla leken som har orsakat ett flertal nackskador och folk som har blivit förlamade?

Ulla Sätereie sa...

Det finns två varianter.
Den livsfarliga, när man kastar bakåt, mellan knäna.
Och den mer barnvänliga, när man kastar över huvudet, som ett spjut.
Om jag förstod den finska representanten rätt så är det den senare som gäller i morgon.