lördag 11 oktober 2008

Nu blir det radiotystnad

I morgon bitti packar vi monstertrucken och styr mot Mikumi tillsamans med familjen Nyqvist. Tror inte att de har gratis bredband på savannen, så jag lämnar datorn hemma.

Ni får hålla er till på tisdag. Först då får ni reda på hur det gick med djurspaningen, om vi hittade till nationalparken, om det fanns is i gin och tonicen och andra frågor som jag utgår ifrån riskerar att hålla er sömnlösa under de kommande dygnen.

Vi sticker kl 07.00 och hoppas vara framme till lunch, vid 13-tiden. Kanske går det snabbare, eftersom det är söndag morgon och förhoppningsvis inte så tung trafik på väg ut ur stan på morgonkvisten.

Försökte hitta en bra vägkarta i dag. Misslyckades. Hittade bara en "Illustrated Tanzania Map" med fina bilder på vilda djur och inte allt för detaljerade vägsystem... Men det ska nog gå bra. Man kör bara förbi Morogoro, fortsätter mot Iringa och hamnar då i Mikumi National Park. Det enda som egentligen oroar mig är om vi ska hitta själva avfarten ner till Kikoboga, där vår camp ligger. Som jag minns det från för tre år sedan så var det en ganska diskret avfart. Men det löser sig!

Har införskaffat kylväska, giftig myggsprej och en ny solhatt. Detta blir bra!



...och i kväll värmer vi upp med ett nytt besök på Osaka, den finfina japanska restaurangen. I kväll firar vi Filip Nyqvists födelsedag - och kommer ihåg att ta med kameran...

3 kommentarer:

Unknown sa...

Ok, förstår varför det plötsligt blev så tyst från Afrika. Gå inte vilse och riv inte stället. Vi vill ju kunna åka dit till våren. Och kolla djurbeståndet när du ändå är där.

Heikki på flykt sa...

Nu när vi vant oss vid att läsa din blogg är det väldigt frustrerande att det inte kommer någe från Tanzania. Men när jag tittar efter Morogoro och Iringa på Googlemaps så förstår jag ju att det kan ha varit svårt att hitta, där finns ju inga vägar! Hu!
/Heikki

Ulla Sätereie sa...

Kerstin!
Djurbeståndet var gott! Ni kan åka dit till våren.

Heikki!
Vi hittade både dit och hem - rapport är på gång!