lördag 14 mars 2009

21 feb: Från Dar till Arusha

Vi var löjligt nervösa inför avresan. Sms:en och telefonsamtalen gick täta mellan oss tre redan på fredagskvällen. Vi packade och packade om, plockade bort och la till. Insåg att ryggsäckarna skulle väga minst de tio maxkilon som var och en fick ha med sig.

Lördag förmiddag, samma sak.

Men till slut blev klockan i alla fall tolv och vår favorittaxichaufför Mr Sudi kom och hämtade oss. Utanför Lottas hus på Haile Selassie Road tog vi gruppbild.



Saskia, i röd klänning, är expeditionens fashionista. Hellre snyggt, än praktiskt, klädd.
Ulla, är expeditionens tyska flickscout. Den enda som ständigt har med sig en schweizisk armékniv.
Lotta, är gruppens city slick. Reser i samma sorts jeans som jag har sett Victoria Beckham ha, med broderade kronor på bakfickorna. (Men Lotta påstår att hennes är kinesiska kopior.)

Framme på flygplatsen visade det sig att vårt flyg så klart var försenat. Insåg att vi var hungriga, eftersom vi alla varit så pirriga att vi inte ätit ordentligt på flera dagar. Tror ni att det fanns lunch på Julius Nyereres Internationella flygplats? Nä. De fanns en bar. De hade en (1) vegetarisk samosa och en (1) liten ostpaj. Plus lite oätliga grejer. Vi köpte samosan och pajen - och en påse chips.

När vi kom fram till Arusha insåg vi att de där coola typerna (fräcka frissor, tatueringar, solglasögon inomhus) som var på samma plan som oss, måste ha varit deltagare i Big Brother Africa eller något. Ett stort pressuppbåd från tidningar och TV stod och väntade otåligt på dem vid utgången.

Ingen väntade dock på oss. Och det var ju lite surt eftersom vi gjort upp med Safari Makers om att hämta oss på flygplatsen. Ringde och kollade och sedan tog vi en vanlig taxi til The Outpost, samma trevliga backpackerhotell som vi bodde på runt jul, när vi skulle på safari.

På kvällen var vi ute och gick, tänkte äta på samma italiensk-indiska ställe som vi åt på i mellandagarna. Men när vis lutligen hittade rätt ställe så visade det sig vara bokat för en privat tillställning. Verkade vara bröällopssäsong i Arusha, vi såg flera brudpar som kördes runt i de mest fantasifullt dekorerade bilar.

Försökte sedan få äta på The Greek Club - det doftade nygrillade souvlakis långt ut på gatan. Men se det gick inte. Där skulle man vara medlem för att bli insläppt. Men vi blev tipsade om det indiska köket på Impala Hotel och knatade vidare dit.

Och blev så otroligt glatt överraskade. Skitgod mat! Torr-rostad okra i fantastisk kryddblandning. Kripspiga papadums med tomater, lök och koriander. Smarrig chicken tikka masala och ett par andra rätter som landade fint i magarna efter en lång och hungrig dag.

Inga kommentarer: