torsdag 23 april 2009

Dagens surftips: boktipset.se

I går upptäckte jag den nya sajten boktipset.se. En rätt kul sajt för oss som har gott om tid och alltid är på jakt efter nya böcker. Jag fastnade totalt och kom inte i säng förrän vid halv ett-tiden, vilket är något av ett rekord på min Tanzania-skala.

Den som lagt upp flest betygssatta böcker i sin virtuella bokhylla är Klas Eklund. 1646 böcker! Intressant spännvidd i hans läsning också, från Enid Blyton och Barna Hedenhös till stentunga biografier över Trotski och så alla klassiker dessutom.

Det är Sigge Eklund, Klas son, som startat sajten. Kanske är det därför som pappa Klas har tagit sig tid att verkligen engagera sig i att lägga upp alla sina lästa böcker. Pappa Klas har också betygssatt alla böcker (inte så många, men ett par stycken) som Sigge fått utgivna. De får genomgående betyget 4 av pappa Klas.

Det kan man ju tycka att det är lite snålt. Man vill ju att en pappa ska vara löjligt stolt över och imponerad av sin son. Å andra sidan är det ju bra att Klas visar upp en sådan integritet, det gör ju att hans trovärdighet som betygssättare av böcker ökar.

Men sedan kommer det faktum att det ju inte bara är Sigge som skriver böcker i familjen Eklund. Pappa Klas har ju också fått en hel del utgivet, däribland storsäljaren "Vår ekonomi: En introduktion till samhällsekonomin".

Och gissa vilket betyg Klas Eklund genomgående ger sina egna böcker? Just det - FEM.
Det tycker jag är lite tragikomiskt.

Inga kommentarer: